Världens dyraste hamburgare

Hamburgare är billig snabbmat, något man köper i en snabbmats- eller i en drive-in restaurang. Nja, det är verkligen en sanning med modifikation.

Uppenbarligen finner kockar världen över att det är inspirerande att experimentera med den klassiska rätten. De senaste åren har de utvecklat världens lyxigaste och dyraste hamburgare.

I några av de lyxiga hamburgarna ingår delikatesser som Kobe-biff, hummer och mineraler som guld.

Oavsett hur lyxiga ingredienser en hamburgarmeny består av, är det ett absolut krav att restaurangen är oklanderligt ren i både kök och gästmatsal. Ligger restaurangen exempelvis i rikets huvudstad kan fastighetsförvaltare i Stockholm bistå med professionell hjälp på den punkten.

 

En riktigt dyr hamburgare
I stadsdelen Chelsea i London, England serveras en av världens dyraste burgare. Till ingredienserna hör kanadensisk hummer, den japanska delikatessen Kobe-biff och svart tryffelbrie. Till det kommer iransk saffran, lyxig belugiakaviar och ett rökt ankägg. Själva hamburgerbrödet är dekorerat med guld. Läckergommen kan sätta tänderna i den här burgaren mot en betalning om 13.000 kronor.

Different burger

Different burger

 

Åter en av världens dyra hamburgare
Till världens dyraste hamburgare hör en som består av exklusiv Kobe-kött. Förmodligen är kocken här inspirerad av surf- & turf då även hummer från Maine ingår. Därtill kommer karamelliserad lök och vällagrad 100-årig balsamicovinäger. Pris för denna läckerhet är 5.500 kronor.

 

Den tredje dyrgripen
In the Apple – i New York kan matnjutaren inmundiga en burgare kallad “666”. Med ingredienser som gåslever, hummer, tryffel och rysk kaviar kan den verkligen sägas vara en Djävulens frestelse och priset för densamma – 4.700 kronor.

 

Köttbomben
En av de märkligaste hamburgarna hör en riktig monsterhamburgare som består av hela åtta kilo kött. Den serveras på en sportbar i Michigan. Möjligen kan den forceras ned om aptiten är glupande. Dock tveksamt och definitivt inget att rekommendera. För vrålhungriga som har en kapacitet att äta den gigantiska burgaren fås den till priset av 3.500 kronor.

 

En absolut dyraste hamburgaren
För den som har en ytterst dyr smak och mycket gott om pengar kanske världens absolut dyraste hamburgare kan passa paletten. Härligheten serveras i Los Angelos. För att sluka denna de lux-hamburgare får man punga ut med en betalning om cirka 35.300 kronor.

 

OBS! Reservation för valutakursändringar och ändringar vad det avser de angivna priserna ovan.

pulse