Nyotaimori på Buddha Bar

Restaurangen och baren Buddha Bar i Knightsbridge i London, som har ett allmänt asiatiskt tema, har börjat med en ny upplevelsekväll de kallar för ”Kyoto Nights”. Under dessa särskilda kvällar kan gästerna uppleva naken sushi – det som på japanska kallas nyotaimori (om sushin äts från en kvinna) eller nantaimori (om den äts från en man). Enligt traditionen tränas modellerna länge för att kunna ligga helt stilla i två timmar eller mer, och gästerna får inte prata med modellerna. Så strikta var dock inte reglerna under Kyoto Night på Buddha Bar, då gästerna småpratade med modellerna och ställde frågor som ”Fryser du inte?”, ”Tycker du om sushi?”, och ”Är den andra modellen din syster?”. Modellerna var inte heller specialtränade för just naken sushi, utan gjorde andra modelljobb på dagtid. Enligt The Telegraphs reporter Alexi Duggins var dock själva sushin utsökt, med bland annat laxnigiri och makirullar med tonfisk och sesamfrön. Däremot fick sashimin tummen ner – den hade värmts upp av modellernas kroppar. Det är med andra ord inte helt problemfritt att servera naken sushi.Nyotaimori-Body-Sushi-04

Exakt var denna tradition började är inte känt. Vissa menar att dess historia började i geishahusen i det feodala Japan, medan andra säger att det blev populärt som en underhållningsform inom grupper som sysslade med organiserad brottslighet. Hur som helst kom den nakna sushin till USA under 1990-talet, något årtionde efter att sushin gjorde det. På grund av att naken sushi har ett lite ruffigt förflutet har fenomenet många sexiga konnotationer. I verkligheten är det dock mycket lite sex inblandat – modellerna får man till exempel inte röra, och ofta kommer inte ens maten i direkt kontakt med deras hud, eftersom den ligger på bananblad, blommor eller annat. Om du är ute efter sex är det alltså bättre att stanna hemma med dina sexleksaker än att gå på Kyoto Nights på Buddha Bar.

Därmed inte sagt att Buddha Bar inte försökte hetta upp stämningen mot slutet av den nakna sushibjudningen. Efter att de levande tallrikarna gått backstage en stund för att rensa bort resterna av rå fisk, kom de tillbaka iförda kattöron (och inte mycket annat) för att utföra en burleskshow som involverade mjölk – kanske passar mjölk bra ihop med sushi?

pulse