Hamburgerrestauranter

Nu har de globala hamburgerkedjorna fått konkurrens av hamburgerrestauranger som tar snabbmaten hamburgare till nya höjder. Här tillagas inget mindre än genuina kvalitetshamburgare. I Stockholm har flera hamburgerrestauranter öppnat. Bland andra har den internationellt kände kocken Magnus Samuelsson öppnat Kitchen & Table. Ett besök rekommenderas på Kitchen &  Table på Kungsholmsgatan 31, Stockholm.

 

Enligt ett test som sajten alltomstockholm.se gjort hör följande hamburgerrestauranger till Stockholms absolut bästa:

  • Bun Meat Bun, på Brattforsgatan 19, Farsta. Här serveras prisvärda kvalitetshamburgare.
  • Babas Burgers & Bites, Bjursätragatan 106 i Rågsved, Bandhagen. Här serveras hamburgare med sydamerikansk twist. Burgarna innehåller både frukt och avokado.
  • Flippin’ Burgers (originalet), Observatoriegatan 8, Stockholm
  • Phil´s burger ligger på Fleminggatan 49 i Stockholm. Här serveras enligt somliga, den bästa lunchburgaren. Den serveras i form av en cheeseburgare med pommes frites och coleslaw som tillbehör. För mindre än etthundra kronor får man äta den.
  • Svenska hamburgerköket, Tellusborgsvägen 78 , Stockholm, har höga ambitioner både vad gäller maten och servicen.Hamburgerrestauranter 1

 

KÄK
Det är rapparen Petter som tillsammans med Oskar Jakobsson och Dimitris ”Dimman” Anastasopoulos (Judit och Bertil-krögarna) öppnat KÄK.  Här serveras bland annat ”Håll Käften-Burgare 1 – med bröd, black angus-kött, sallad, ost, tomat för cirka 105 kronor.

 

Primeburger
Primeburger finner man på Birger Jarlsgatan 101 respektive Folkungagatan 122 i Stockholm. Här kostar hamburgarna runt hundralappen.

 

Goda hamburgare serveras också på det nya inslaget i Stockholm, foodtrucks. Funky chicken, en av dem, lär servera goda hamburgare emellanåt.

 
Hamburgardelikatess i Örebro och Hallsberg

Enellys i Örebro respektive Hallsberg serveras i skrivande stund Älgburgare, med syltad rödlök och västerbottenostdressing. Blåbärsmilkshake rekommenderas till älgburgaren. Den serveras av förklarliga skäl endast under begränsad tid. Viltveckorskampanjen inleddes vecka 40 med en vildsvinsburgare med med blåbärsaioli och avslutas vecka 01 med en hjortburgare med svampmajonnäs.

 

För den som själv önskar tillaga hamburgare gjorda på fina råvaror finns inspiration att få hos Matklubben. Låt er väl smaka!