Exklusiva restauranger

Att äta på en exklusiv restaurang är en erfarenhet utöver det vanliga. Det handlar inte bara om den goda maten, själva servicen och hur man blir bemött, känslan av att vara huvudpersonen i restaurangen bidrar också till en lyxig kväll. Restaurangmiljön är också viktig men det som ändå måste räknas är att maten tillagas med riktigt bra råvaror. Tillagningen av maten, upplägget och kockens egen personliga touch gör mycket för helhetsintrycket. Helheten av allt detta gör ditt restaurangbesök till en upplevelse du nog bär med sig en tid, men vad är det som avgör vilka som kan räknas som exklusiva restauranger? White Guide och Michelinguiden är kanske de mest kända restaurangguiderna som provar och bedömer restauranger över hela världen. De har vissa kriterier för att restauranger ska kunna räknas som exklusiva.

Waiter's hand holding domed serving tray

Waiter’s hand holding domed serving tray

Att välja rätt utemöbler

Att få sitta utomhus på en solig och vacker uteplats i bekväma utemöbler på någon exklusiv restaurang är en härlig känsla. Kombinationen av en lyxig annorlunda miljö kombinerat med en härlig tre- eller femrättersmiddag är svårt att övertrumfa. Vad kan då räknas som exklusiv mat? Att ha fräscha råvaror bygger grunden för en riktigt god måltid, att behandla råvarorna med respekt kräver kunskap hos kocken under tillagning. Ett litet felsteg kan ruinera en hel måltid. Vissa råvaror har fått en högre status då de kostar en mindre förmögenhet som till exempel italiensk vit Albatryffel, kaviar från Iran och kobebiff, bara för att nämna några. Att kombinera smakerna i en måltid för att fresta smaklökarna är en balansgång. Upplägget på tallriken är oerhört viktig man måste även tillfredsställa ögat. Ofta är maträtterna små konstverk i sig där själva serveringen av maträtterna på exklusiva restauranger är som en liten show till gästernas förmån.

Exklusiv service

De varma månaderna är som gjorda för att tillbringa mer tid utomhus, att äta frukost, lunch och även middag på uteplatsen i sköna utemöbler kan kännas lyxigt. Vill man hellre gå ut någonstans för att äta så har många exklusiva restauranger trevliga uteplatser, ofta med en härlig utsikt för att förgylla måltiden. Många exklusiva restauranger satsar på helheten för att ge sina gäster en genuin upplevelse. En mer genomtänkt miljö i restaurangen och omgivningen gör mycket för att gästerna ska trivas och känna sig speciella. Att få oklanderlig service gör att du känner dig välkommen och väl omhändertagen som gäst. Det förhöjer upplevelsen till något minnesvärt. Att få en härlig måltid serverad i en exklusiv miljö och eventuellt med en underbar utsikt är en upplevelse i sig. Du hittar några av dessa restauranger både under vattenytan som på Maldiverna och intill ett spektakulärt vulkanlandskap i Japan eller mitt i hjärtat av New York.

pulse